Vad skall man ha Kristianstads centrum till?

 

gågatan K 20.9.18

I Kristianstadsbladet säger kommunalrådet Pierre Månsson att han inte bryr sig om var folk handlar bara det sker inom kommungränsen. Externcentra eller stadskärnan tycks inte spela någon roll. Det innebär att han inte tar centrumkärnans problem på allvar. Dessutom är han förvånad över kraften i förändringen. Så är det alltid. Vi överskattar tidpunkten när en förändring skall ske och när den inte inträffar så glömmer vi bort vad vi trodde. Men vi underskattar oftast just kraften i förändringen. I Kristianstad kommer det att fortsätta förändras och det är i allt mindre utsträckning något som vi skall tro att handelns aktörer kan göra något åt. Man måste vidga perspektivet betydligt. Städernas funktion som handelsplatser är inte av samma dignitet längre. Vad skall man ha en historisk miljö som Kristianstad till – det är det fråga man bör ställa sig.

En tanke på “Vad skall man ha Kristianstads centrum till?”

  1. Hej!

    Tack för en mycket intressant blogg som jag läser regelbundet! Jag är nyfiken på din syn på den här artikeln och den omtanke om centrumhandeln som utveckling av externhandel påstås vara. Kan artikeln vara ett uppslag för ett nytt, intressant blogginlägg från dig?

    Med vänlig hälsning,
    Fredrik

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s