Hållbar urbanisering?

Fick en inbjudan per mail till en konferens om hållbar urbanisering. Så här står det i mailet:

Möt danska arkitektbyrån Gehls vd Helle Søholt och BLOXHUBs direktör Torben Klitgaard som samtalar om Köpenhamns nya innovationsarena för hållbar urbanisering som just nu skapas i den omtalade byggnaden BLOX som ligger granne med Den Sorte Diamant.

Nu är det så att BLOX är en byggnad som nyligen uppförts i den mest känsliga delen av Köpenhamns innerstad. Arkitekter är Rem Koolhaas arkitektkontor från Holland. Inte ens den ansvarige stadsarkitekten i Köpenhamn tycker att resultatet har blivit bra. Vad som förvånar mig är att Jehl Arkitekter överhuvudtaget ställer upp i ett sådant sammanhang. Vad har denna byggnad med hållbar urbanisering att göra?

Skärmavbild 2018-12-19 kl. 08.09.43.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s