Monterey

MontereyIn my flurry of nostalgic spite, I have done the Monterey Peninsula a disservice. It is a beautiful place, clean, well run, and progressive. The beaches are clean where once they festered with fish guts and flies. The canneries which once put up a sickening stench are gone, their places filled with restaurants, antique shops and the like. They fish for tourists now, not pilchards, and that species are not likely to wipe out.

Ur Travels with Charley av John Steinbeck

John Steinbecks resa tillbaka till sin barndoms trakter mellan Salinas och Monterey beskrivs i boken Travels with Charley, som var hans kungspudel uppkallad efter författarens farbror. Detta är nu över 50 år sedan och Penguins förlag har gett ut boken på nytt i orginalutförande.

Bilden ovan tog jag från en av de hamnpirar som är fyllda med snabbmatsställen. Jag lyckades att få med båten och hamnmagasinet utan dessa moderna turistetablissenmang. Kanske såg det ut lite grann som när John Steinbeck var ung och sardinfiskeriet och konservindustrierna fanns här.

I vårt eget land har jag tyckt mig se en tilltagande våg av etableringar i hamnområden där man på samma sätt skall äta till varje pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s