Gaslighting

Välkommen till Trumpistan sa innehavaren av kvarterskrogen vid lunchen. Utanför stod människor med plakat för att ta spårvagnen ner till centrum för att demonstrera. Det blev även här en stor demonstration.
I TV pågår debatten hela tiden. Ett begrepp som används är gaslighting vilket man menar att Trump i stor stil genomför nu. Men det är inget nytt. I alla tider har de med makt försökt att förmedla sin bild och ingen annan av verkligheten.

Detta är USA just nu – men i Sverige då?

Jag såg en intervju med Lars Åberg i SvD där han beskriver bristen på verklighetsbeskrivning om läget i Malmö. De som står för gaslighting där är Malmö Stad, Sydsvenskan och Malmö Högskola. På riksplanet är det lika illa om man skall tro Anne-Marie Pålsson som i DGS- TV beskriver hur de politiska partierna i riksdagen inte tolererar andra åsikter än de som partiledningen står för. Du riskerar din försörjning om du kritiserar.
Jag kan bara intyga av egen erfarenhet från kommunal nivå att Anne-Marie Pålsson har rätt.
Man skrattar åt TV-serien ”Yew , Prime Minister” men verkligheten är inte långt borta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s