Servicebehov

En gång i tiden gjorde jag undersökningar om servicebehov. Vad behöver människor egentligen för olika typer av service? Det var länge sen jag var med om dessa undersökningar. Det var på den tiden när Sverige planerades och vi trodde på planerna. Alla gjorde det inte – men politikerna. ”Utvecklingen kräver detta” sa politikerna när någon undrade. När någon till exempel undrade om det var nödvändigt med sju parkeringshus i centrum av lilla Ronneby. Jo – utvecklingen krävde det också sa kommunalrådet.
I morse tog vi en promenad på några kilometer söderut och där i en korsning finns nästan allt jag har behov av. Tre butiker som ligger nästan vägg i vägg. Först ligger där en antikvariatsbokhandel som varje fredag har levande jazz som man kan gå in o lyssna till samtidigt som man tar en öl. Nästa butik är en hardware store som väl motsvaras av hur en lanthandel såg ut i Sverige förr i tiden. Allt från verktyg till skokräm. Slutligen en lagom stor livsmedelsbutik med en stor manuell disk i mitten för fisk o kött och annat. En återkommande anledning att gå dit är deras egentillverkade merguezkorvar. Här finns också Harissa, kryddan som hör till dessa korvar.
Något parkeringshus har jag inte sett till här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s