Att kasta sten på den som vill hjälpa

Jag läser om stenkastning mot brandkår och ambulans i Sverige. Jag vill inte berätta om detta för mina bekanta här i San Francisco. För dem är Sverige en förebild och om man talar om de problem som ventileras i tidningarna i Sverige så ser de förvånade ut.

I San Francisco är brandkåren något man är mycket stolt över. Stora delar av staden San Francisco består av gamla trähus och brandkåren är naturligtvis mycket viktigt. Den märks också dagligen. De starka sirenerna hörs långa vägar. Brandbilarna som rycker ut är vanligtvis ganska långa stegbilar. Längst bak finns en styrhytt där en man sköter bakhjulen så man enklare kan komma runt hörn.

Att kasta sten på dessa som kommer för att hjälpa. Det går inte att ta in.

SFFD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s