Boverket skulle aldrig godkänna

Mission :25thIgår gick vi en promenad längs hela Mission Street. I den södra ändan är det latinos som dominerar. Många barnfamiljer. Skillnaden är påfallande jämfört med den parallella Valencia Street som är lite mera upscale. Längre fram mot downtown ändras sammansättningen av de människor som är där. Fler ensamma svarta män och en större ekonomisk misär.

Mission är populärt att bo vid och som om en plats att gå ut på kvällen. Trots att rivning och exploatering av området hotar så vårdas de hus som finns kvar, särskilt de unga väggmålarna. Murals är en stor sak i San Francisco. Stora butiker är fyllda med hyllor långa rader med färgburkar. Den vanliga vandaliseringsgrafittin vi är vana vid i Sverige syns inte mycket av och ingen ger sig på att kladda på murals.

Det finns heller inga svenska byggnadsnormer att förhålla sig till med krav på tillgänglighet och bullernormer. Vad spelar det för roll när sannolikheten för en stor jordbävning är 65% under de närmsta 30 åren

Wallpainting i Mission

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s