En stad utan bokhandel

IMG_0314Jag får meddelandet att Hamrelius bokhandel i Malmö har gått i konkurs. Jag blev inte överraskad då Gudmund berättade för mig hur det stod till. Ingen lär bli lidande i konkursen utom paret Hamrelius själva.

Bokhandel anses inte lönsamt av t.ex banker och i köpcentrumägarnas skara varnas det för denna verksamhet.

Nu är Malmö en stad utan en riktig bokhandel. Gudmund Hamrelius har en kollega som driver en fin liten boklåda i Kristianstad, Daniel Soutine. Han uttryckte för mig saken på föjande sätt. ”Du åker inte in till stan bara för att gå till Lindex”. Inget fel på Lindex i sig men Daniel menade den soppa av kedjeföretag som idag dominerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s