Behovet av entreprenörer

Dilsa Demirbag-Sten har skrivit en viktig artikel idag ; Sverige behöver fler entreprenörer.
Mycket av vad som annars skrivs kommer tillbaka till detta. Hur skall vi få liv i våra stadskärnor och förorter? Skall vi vänta på att H/M öppnar? Tyvärr gör många det. Det kommer inte att ske. Om H/M öppnar någon annanstans än de ställen de brukar välja så blir det på nätet.

Livet i mindre centra avgörs av de mindre och lokala företagen. I Sverige finns knapp 67 000 försäljningsställen. Över hälften av dessa har ingen anställd. Ytterligare en tredjedel av dessa försäljningsställen har högst fyra anställda.

Det är dessa företag, egna företagare som finns i hörnet där du bor. Någon du brukar växla några ord med och som gör ditt bostadsområde lite mänskligare.

Bilden nedan visar ICA Handlaren Christer Malmberg som avtackades efter 22 år av trogna kunder som ordnat en fest till hans ära. Christer drev en liten butik i Falsterbo med ca 3000 invånare och som fortfarande är navet i samhället.

DSCF0344

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s