Galleria Boulevards ägare säljer av

galleria boulevard

I Kristianstad pågår byggandet av en gigantiskt galleria inne i den gamla stadskärnan vars gator och torg ligger där sen det skapades för 400 år sedan.  Ägaren till gallerian är det franska företaget Klépierre tillsammans med USAs största köpcentruminvensterare Simon Properties och den holländska fonden APN.
Nu har Klépierre börjat sälja av köpcentra för att koncentrera sig på de marknader som de anser har bäst utsikter – eller som man säger de marknader som ”är mest aktiva och har den största tillväxten”.
I den processen har man därför sålt av fem kommersiella centra i Sverige sen i juli för totalt 354 miljoner Euro (ung 3,3 miljarder SEK).

Är Kristianstad nästa centrum till rakning? Hittills har man bara skapa ca 17 butiker i gallerian så den kan väl inte räknas till de större i det internationella sammanhang som Klépierre menar. Mer om detta går att läsa i affärstidningen Les Echos här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s