En liten livsmedelsbutik lever vidare

IMG_6155Efter tjugotre år överlämnar nu Christer Malmgren sin butik och sin personal till en efterträdare.

Christer (tv) och hans efterträdare Fredrik
Christer (tv) och hans efterträdare Fredrik

Christer hade för flera år sedan bestämt att 2013 skulle han sluta. Under hela året har han arbetat med att finna en lösning för fortsatt drift. Vi kunder gladdes åt detta och visade vår uppskattning genom att arrangera ett stor knytkalas i församlingshemmet som kyrkan upplät för kvällen.

DSCF0348Nästan 150 personer kom medtagandes snittar och annat tilltugg samt dryck därtill. Initiativtagare till arrangemanget var lärarutbildaren Inge-Marie Svensson. Även Sydsvenskan var där och gjorde ett reportage.

Inge-Marie Svensson
Inge-Marie Svensson

Christer vars efternamn inte alla kände eftersom han varit bara Christer för oss. Vi sa inte ens att vi skulle till Torgboden och aldrig sa vi ICA. Vi sa Christer när vi menade vår lilla butik i Falsterbo.

Christer var omtyckt och framför hans delikatessdisk träffade man grannar och bekanta. Det hände (oftast på sommaren) att folk frågade var köttaffären låg. När vi visade på butiken med ICA skylten blev man förvånad. Men Christer var känd för sin kunskap om kött. Under den kris som ICA rörelsen genomled i samband men skandalen om fusk med datummärkning av köttfärs så inkallades alla ICA handlare till ett möte i Västerås. Christer åkte inte. Han fick därför ett samtal från centralt håll om varför han ej kommit.

– Jag säljer inte färdigpackad köttfärs, jag maler den direkt när kunden är i butiken.

Torghandlaren Boel som kommer tre gånger i veckan under sommaren
Torghandlaren Boel som kommer tre gånger i veckan under sommaren

Under senare år tog Christer initiativ till en liten marknad på torget utanför butiken. Torghandlarna fick använda bekvämligheterna i hans butik. Denna marknad har blivit mycket populär och ytterligare förstärkt det Christer och hans butik annars gjort, nämligen den känsla tillhörighet till en plats som annars är så svår att skapa.

Vi kommer att sakna Christer men vi gläds åt hans efterträdare Fredrik. Den kväll när vi samlades för att avtacka Christer insåg vi vad det betyder att ha tillgång till en butik och en person som honom.

Christer fick många kramar under kvällen från trogna kunder.
Christer fick många kramar under kvällen från trogna kunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s