Framtidsdrömmar i Umeå

sagaHäromdagen kunde vi läsa att 600 jobb försvinner från Volvo i Umeå. Många är bedrövade och undrar hur det skall bli i framtiden. Andra är inte så bekymrade. Om någon vecka öppnar ett nytt köpcentrum – Utopia. Den beskrivning av detta köpcentrum man har gjort på sin hemsida lämnar en undrande. Texten liknar något som för årtionden sen kunde skrivits av människor stark påverkade av någon drog, te x LSD. Eller vad sägs om följande:

Vi är här och nu, en ny historia skrivs om en mötesplats som är navet i allt, en skimrande värld kantad av guld och glas. En plats för oss att förgylla. Tillsammans skapar vi vår egen saga – en saga som alla kan dela.

Jag är tveksam om de deliriska drömmarna kan trösta den som blivit av med jobbet på Volvo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s