Malmö Plaza (f.d. Entré)

Malmö Plaza sept 2013Köpcentret Malmö Entré har nu bytt namn till Malmö Plaza. Åtminstone om man får döma av byggskylten utanför centret. Hittills har åtgärden inte resulterat i färre tomma lokaler – tvärtom. De var 36 stycken i början av september 2013. En ökning med 7 st enligt min egen räkning.

Inne i själva centret pågår ett byte av golvbeläggning i gatuplanet. På byggskylten finns som vanligt alla entreprenörer upptagna. Särskilt intressant är de som står under rubriken ”Koncept”. Det måste de som fått den svåra uppgiften att få fart på centret åt fastighetsägaren. Det är ett tyskt konsultföretag, Koprian IQ. Företaget ägs och drivs av far och son Koprian. På deras hemsida kan man läsa om hur de går till väga under rubriken Projekte/Konzepte. Jag citerar fritt översatt:

Man går igenom allmänna strukturdata, branschmix och hyresgäststruktur, avtal och marknadsföring samt centrets management inom ramen för en kvalitetskontroll. Man gör också från början en bedömning av ”objektpersonligheten”, läge och form av butiksstråken och ljusgårdar, läget för ankarhyresgäster, kundströmmar och tillgänglighet (parkering, hissar, rulltrappor, mm)

Det hela är som taget ur en handbok för köpcentrumplanering från 1970-talet. Inte så konstigt. Köpcentra har inte ändrat sig mycket sen dess. Av döma av den citerade beskrivningen är lösningen på problemen något som man räknar med att finna inne i själva köpcentret.

Problemet för far och son Koprian är i stället att världen utanför köpcentrat ändrat sig. Malmö Plazas närmsta granne , Carolikvarteren har förstått det och vänt alla sidor utåt, mot den omgivande staden.

2 reaktioner till “Malmö Plaza (f.d. Entré)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s