Bra förslag i Svedala

merge small72Svedala centrum är detsamma som dess gågata. En del anser att man bör inräkna även ett större område men för ett relativt litet samhälle är gågatans sträckning mer än nog för en definition av centrum. Gågatan har drabbats av en nedläggning av ICA butiken (bilden ovan) och nu har även COOP aviserat stängning.

Det är därför glädjande att ICA-fastigheter presenterar ett förslag till förtätning i centrum på den fastighet de lämnar. Förslaget innebär bostäder med lokaler i bottenplanet. Fasaden delas upp och skapar en mer urban karaktär än den tidigare butikslådan. Nu söker man en intressent för projektet. Det är bara att önska lycka till och att fler kommuner kunde inspireras. Så här är det tänkt:

ICA Svedala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s