Folkomröstning i Kristianstad

DSC_0021I onsdags, den 13 juni, överlämnades listorna med namn som kräver en folkomröstning om köpcentrumprojektet i Hammar, strax utanför Krisitanstads centrum. Vi var en liten delegation på fem personer som överlämnade en låda med 7627 underskrifter till kommunsfullmäktiges ordförande. Ett visst uppbåd av journalister från radio, TV och tidningar uppmärksammade det hela. Kenneth Andersson förde fram kravet till kommunen och svarade på frågor från journalisterna på ett lugnt och sakligt sätt. Det är annars inte lätt att svara när man får en fråga om det inte var ett misslyckande att man inte fått 15-20 000 underskrifter i stället för de dryga 7 627 som det nu blev. Vad säger man? Ja – antalet underskrifter är fler än dem som röstade på Folkpartiet, det ledande kommunalrådets parti. ”Det går inte att jämföra” svarade journalisten. Det ena är ett val och detta är ett krav på folkomröstning. Förvisso – men de som skrivit på hade ändå lämnat sina namn och personnummer. Det är ändå något mer än att trycka på gilla-knappen i Facebook. Se Sydnytts inslag här.
IMG_8195

 

Här visar Hans Krohn upp resultatet

noname (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s