”Förfulande verksamhet” i Falsterbo

I Falsterbo har vi de senaste åren fått en liten marknad på vårt torg. Jag skriver vårt torg för det tillhör alla som bor här. Det är en offentlig plats. Marknaden består av några lokala odlare och mycket uppskattad. Dessutom har de sensate åren ett franskt bageri haft försäljning här. Men säg det lycka som varar. En kommunal tjänsteman har sagt åt handlarna att de inte får ha sina bilar på torget. Det är en ”förfulande verksamhet”. Men hur skall vi göra då frågade en handlare tjänstemannen. ”Det är ditt problem” blev svaret.

Handlarna behöver ha direkt tillgång till bilarna där blommor och grönsaker kan skyddas. De kan också sitta i bilarna om det regnar. Tillgång till WC har man genom att låna livsmedelsbutikens utrymmen.

Detta är alltså exempel på driftiga företagare som tagit initiativ till denna populära marknad. Jag har själv hört turister säga: tänk om vi hade något liknande hemma.

När jag hörde talas om dessa idiotiska påfund kunde jag genom några telefonsamtal konstatera att ordföranden i den nämnd som hanterar dessa frågor var ovetande. En ledamot av samma nämnd hade blivit varskodd och satt igång en process som innebär att på måndag efter helgen så stoppas tjänstemannnens personliga vandalisering av företagande i kommunenIMG_7313

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s