Akademibokhandeln stänger (2)

Le Furet du nordI mitt inlägg om Akademibokhandelns stängning i Malmö framstår det som bokhandelns deroute ur staden är orsakad av internethandeln. I en artikel i Svenska Dagbladet tar författaren Lars Andersson upp det jag och kanske någon till inte tänker på lika ofta – att i andra länder har man fasta priser och därmed också bokhandlare. I Frankrike utvecklas bokhandeln enligt tidningen Les Echos, man har fasta bokpriser och till och med en litteraturattaché i Sverige. I Sverige vill ju som bekant politiker inte ”lägga sig i marknaden” utan accepterar att böckerna snart bara finns hos ICA MAXI.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s