Center Syd torsdag 14 mars -13, kl 16.30-17.00

IMG_7887
Jag vet inte varför köpcentra är så tomma när jag kommer för att titta in. Jag har inte i förväg tänkt ut att det just då skall vara extra lite folk. Att stora breda kundgångar är ofta totalt övergivna, att butikerna är utan kunder.

 

 

Jag åkte till Center Syd för att jag hade ett annat ärende i närheten just då. Jag väntade mig inte att det skulle vara så tomt när jag körde in på parkeringen, som verkade relativt välfylld med bilar. Men det var förmodligen grannfastigheten, en ICA Kvantum som lockade.  Center Syd verkade lika tomt som Emporia när jag varit där. Några flickor skojade i gångarna och en butiksägare kunde gå i väg med lite emballage. Det var lugnt.

IMG_7884Det enda livet var mobiltelefonförsäljarna som hojtar efter dem som passerar. Men för Center Syd kunde jag också notera en annan utveckling sen sist. Antalet tomma lokaler ökar. Från att jag då såg 6-7 lokaler stå tomma så kunde jag räkna 11 stycken vid detta tillfälle.

IMG_7885

 

Som jag skrivit om tidigare så har en kritisk syn på stora outnyttjade kontorsytor funnits länge. Det har tagit sig uttryck i dels en ökad flexibilitet – man arbetar på andra ställen än kontoret och dels har kontorsytan per anställd krymt de senaste 20 åren från 25 kvm per anställd till idag kanske bara 4 eller 5 kvm. När det gäller köpcentra tycks en motsvarande diskussion vara helt frånvarande. Även här borde man tycka liksom Frank Duffy att det är ett stort slöseri att byggnader  har så liten effektivitet.

Jag lämnar Center Syd via den nyligen omgjorda s.k. food-courten. Ganska öde den också.

IMG_7888

En tanke på “Center Syd torsdag 14 mars -13, kl 16.30-17.00”

  1. Hoppas våra politiker ser detta, begrundar och tar till sig. Annat vore katastrof!
    Ingegärd Lindgren-Myrberg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s