Emporia, torsdag 14 feb 2013, kl 15.00-15.45


IMG_7844Emporia spelar för döva öron. Påfallande många butiker är totalt utan kunder en torsdag eftermiddag. Var är alla som ledningen för Emporia påstår är där?

Torsdagen den 14 februari deltog jag i ett föreningsmöte som handlade om Emporia, främst ur byggnadsteknisk synvinkel. Med på möte var en representat för Emporia som förklarade att just den dagen hade man haft 18 500 besökare. Klockan var då ungefär 16.00 så det återstod 4 tim av öppningstiden. Han menade nog att det sannolikt skulle vara 18 500 besökare den dagen. Under den timme av de tio som centret är öppet som jag gick omkring borde jag allts ha mött 1850 personer – eller 1500 åtminstone. Det gjorde jag inte. Jag blev knappast omkullsprungen. Här är en bild som visar hur det ser ut när 2000 personer springer mot dig.2000 personer

Det var visserligen god beläggning i godisaffären och i Espresso House, men i butikerna var det inte samma trängsel. IMG_7855

 

 

 

 

I själva verket kunde jag konstatera under den rundvandring på trekvart som jag gjorde att i många butiker var det tomt. Jag menar – totaltomt. Utöver personalen var det inte en enda människa i de butiker jag tagit bilder av nedan – vid samma tid, 15.00 -15.45.

IMG_7854 I övriga butiker var det om inte heltomt så inte var det någon trängsel direkt.IMG_7820 IMG_7823 IMG_7830 IMG_7815 IMG_7819 IMG_7821 IMG_7822 IMG_7825 IMG_7853 IMG_7850 IMG_7828 IMG_7831 IMG_7836 IMG_7852 IMG_7861 IMG_7834
IMG_7857

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är naturligtvis sorgligt att butiksföretag som satsat stora pengar i detta köpcentrum inte verkar ha kunder. Jag kan tänka mig att de anställda är oroliga. Att de franska och holländska pensionsfonderna som investerat 4 miljarder i Emporia även de skulle vara oroliga, bekymrar mig däremot inte det minsta. De butikslokaler som det framtida Hyllie behöver kunde lätt inrymmas i de bostadskvarter som nu skall byggas.

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Emporia, torsdag 14 feb 2013, kl 15.00-15.45”

  1. Vad är det vi sagt?! Vem kan inbilla sig, att C4 Shopping skulle kunna gå bättre än Emporia, som trots allt har bättre kundunderlag än lilla Kristianstad med omgivning. Dessutom är det både skamligt och farligt att asfaltera och cementera åkerjorden, som bör fungera just som åkermark.
    Ingegärd L-M

    Gilla

  2. Jag underar om inte Steen och Ström systematiskt ljuger om sina besökssiffror. Har god inblick i ett annat hus i Sverige där man ofta säger sig ha 8000 besökare om dagen. Öppettiden är 10 timmar så det borde ligga runt 800 personer per timma. Jag har vi nåt tillfälle försökt räkna besökarna som är i huset samtidigt som jag, det brukar vara drygt 100.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s