En köpcentrumspekulation som inte blev av

torgetEn otrolig historia om inkompetenta politiker och köpcentrumspekulation. Det handlar om Bollnäs där man sålde ut torget med torghandel till en dansk spekulant. Sen låg torget avrivet och öde i flera år. Läs här. Nu har kommunen utlyst en arkitekttävling med tre företag. Nåt resultat blir det väl som är bättre än en avriven öken. Men vad var det för fel på torget innan? Torget hade ju torghandel! Arkitektur är sällan särskilt viktigt – det handlar mer om folklivet. Och det fanns ju redan innan kommunen vek sig för spekulanterna.

En tanke på “En köpcentrumspekulation som inte blev av”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s