Karlshamn – Stortorget

I Lokaltidningen på nätet kan man läsa att handlarna och fastighetsägarna har tröttnat på att ingenting händer på Stortorget. Tre arkitektfirmor får relativt fria händer att komma med förslag står det vidare. På en bild i tidningen ser man två beslutsamma herrar från Sweco klivandes över torget.

Det hela är en idétävling men den som vinner lovas att få gå vidare med förslaget.

I tjugo år har man diskuterat.

Och till slut ger man upp och ber några av Sveriges största arkitektföretag komma för att tala om vad man skall göra.

Fastighetsägarna och handlarna hade tröttnat. Hur är det med kommuninvånarna? Har de också tröttnat? I artikeln nämns inte att man undersökt detta. Ett torg är en viktig plats som idag utmanas av diverse köpcentra vilka gör anspråk på att vara mötesplatser. Politikerna som trycker på borde efter tjugo år ha inhämtat vad deras väljare tycker så att man inte behöver ge fria händer till några arkitekter. Om inte en beställare vet vad han vill kan inte en uppdragstagare leverera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s