Nöjda kunder i Staffanstorp?

Staffanstorps kommun har låtit Statistiska Centralbyrån göra en enkätundersökning av invånarna. Ungefär hälften av de tillfrågade svarade. Den andra halva kan alltså tycka något annat

I Sydsvenskan kommenterar kommunens utvecklingschef undersökningen. Familjer med utflugna barn flyttar från kommunen, gärna till Malmö och Lund. De vill ha större utbud av restauranger och spektakel säger utvecklingschefen. Även de med barn som börjar högstadiet verkar flytta. Vad skall göras? Svaret är precis som om man frågat ungdomar som inte har något att göra: Vi vill ha en lokal. Det är i all fall så utvecklingschefen tolkar det hela.

Undersökningen är en sk kundnöjdhetsundersökning. Det är ett frågebatteri om hur nöjda kunderna (medborgarna) är med skolor och annan service. Samma upplägg som t ex ett fastighetsbolag gör när de frågar hyresgäster om trappstädning, belysning o annat.

Medborgarna är kunder. De skall vara nöjda med olika tjänster enligt en mätbar skala.

Kunde ingen annan i kommunen funderat över varför människor vill bo i mer urbana miljöer. I flera decennier har Göran Cars på KTH kunnat notera i sina studier hur folk väljer stadsbebyggelse när de väljer bostadsort. Det är staden man vill åt. Alltså själva stadsmiljön och kanske inte just bara restauranger och spektakel. Det är därför man flyttar till Ystad som har en stadsbebyggelse. Staffanstorp började på 90-talet att förtäta centrum men tydligen har man en bit kvar. Varför inte fortsätta det arbetet och  sluta betrakta medborgarna som kunder.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s