I´m back

Petter Stordalen skickade ett SMS till tidningen Aftenposten innan en presskonferens som skulle redovisa att han är tillbaka i köpcentrumbranschen. I´m back var det korta meddelandet. Stordalen köper in sig med 14,5 % i Sektorgruppen som äger 26 köpcentra i Norge och är störst i denna bransch där. En annan delägare är företaget Dressman som får 27% .

Stordalen började sin karriär med att arbeta i Steen & Ström men åkte ut 1992 då han inte kom överens med dåvarande ägaren. Han köpte då in sig i det som är Nordic Choice Hotels som utvecklats till Skandinaviens största hotellkedja med 172 hotell i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland och Litauen. I Sverige har man ett 70 tal hotell med över 10 000 hotellrum.

Petter Stordalen skall bygga ett hotell intill köpcentret Emporia i Malmö och ett stort kongresshotell i Malmös nya kongresscenter mitt i stan.

Men nu skall Petter Stordalen satsa på köpcentra igen. Och man vill satsa i Sverige. Sverige som har mest köpcentrumyta per invånare i hela Europa. Petter Stordalen har ett sätt som gjort det lätt för honom att komma överens med beslutsfattare. Vi får framöver se vilka kommuner som anser sig i behov av ytterligare köpcentra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s