Burlövs tredje centrum/ The third centre

 

Tom COOP / Empty COOP

Scroll down for English

Burlöv har som jag beskrivit i tidigare inlägg, dels ett centrum som inte är och ett köpcentrum. Det senare har man planer på att komplettera med ”stadsliknande” bebyggelse. Bättre vore att ta ett grepp om den stadsmiljö som finns i det som borde vara centrum.

Nu har Burlöv även ett tredje centrum för att tillgodose sin befolkning, på knappt 17 000 invånare, med detaljhandelsservice. Det ligger vid Yttre Ringvägen och invigdes 2008. Burlövs kommun fick 72 miljon kr för marken. Den största hyresgästen blev Coop Forum. Sex år senare är denna  butik stängd. Någon slags ”outlet” skall ersätta. Även i den övriga delen finns tomma lokaler.
Efter flera turer minskades den totala ytan Burlövs kommun tänkt sig för detta tredje centrum från 170 000 kvm till dagens 35 000kvm. Men inte ens det verkar det finnas efterfrågan för, vilket de tomma lokalerna tycks bekräfta.

F d sportbutik /former sports outlet

The small community of Burlöv has a city center that is virtually nothing. See my previous blog item. There is also a shopping center. Now Burlöv has a third center close to the ringroad around Burlöv and Malmö. It opened 2008 and was intended to have a GLA of 170 000 sq m. The city had to reduce their plans to 35000 sq m. The biggest tenant Coop has now closed and so have other tenants.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s