Burlöv centrum

Scroll down for English version
Burlöv centrum är inte detsamma som Burlöv Center. Det förstnämnda är det som skulle kunna vara ett centrum i en kommun men inte är det. Det andra är ett köpcentrum.
Burlöv centrum är en genomfartsgata utan någon särskild plats, eller torg som gör att man känner sig ha kommit till den centrala punkten. I ett kvarter har man kapat ett hörn och gjort något som kallas Sockerbitstorget. Det syns till höger i bilden ovan. Namnet på den lilla platsen anspelar på Burlövs historia och sockerindustrin. Burlövs kommun har i stället  för att skapa en allmän plats där människor möts, överlåtit den saken till ett köpcentrum.

A small community at the border of Malmo City with around 17000 inhabitants, has since forty years devoted its shopping life to a mall. This mall is now for sale the owner Eurocommercial announces. The real center of this community is a long road without any focal point that indicates where the center is. A corner of a block is kept as a small public place (to the left in the picture above). People don´t use it. There is a sculpture there reminding of a sugar factory.

 

En tanke på “Burlöv centrum”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s