Burlöv center till salu

Det holländska köpcentrumbolaget Eurocommercial, som äger Burlöv Center vill sälja. Nyligen förvärvade man hela Eurostop i Halmstad från två delägare.

Burlöv centrum har en lokalyta om 42.000 kvm med 70 butiker och är ett över fyrtio år gammal centrum. Det har under åren rustats upp och är idag i till synes fint skick och fullt uthyrt. Centret som ligger i Burlövs kommun granne med Malmö och  med endast 16 913 invånare har varit ett irritationsmoment under alla år. Att Burlöv för det första fick bli en egen kommun med så få invånare är det fortfarande en del som tycker är fel. Kommunen borde ha slagits ihop med Malmö från början. Nu blev det inte så och man tillät byggandet av Burlöv centrum som under åren bidragit till att Malmö haft ett negativt köpindex.

I Malmö stundar nu andra tider med tre köpcentrumprojekt som just nu byggs, Emporia (öppnar i oktober) samt Mobilias och Triangelns utbyggnader. Det kanske är lägligt att sälja Burlöv center mot bakgrund av detta.

Burlöv center ser ut som köpcentra brukar göra invändigt och det är svårt att ta en bild som visar att det just är detta center som visas. Nedanstående bild från ett innetorg med överljus får ses som ett försök till identifiering.

 

3 reaktioner till “Burlöv center till salu”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s