3 reaktioner till “Malmö Entré – augusti 2012”

 1. När internet äter upp bransch efter bransch så är en utväg för gallerier och köpcentrum som tappar butiker att göra om till bostadsrättslokaler. Då skulle lokalerna få sitt rätta värde. Många företagare skulle våga satsa när de kan sälja sin lokal istället för att sitta fast i kontrakt på tre till fem år. Utbudet av butiker skulle spegla det konsumenterna önskar och inte efter centrumsvärdarnas trender.

  Gilla

 2. Hej a.o.f.
  Skriv gärna ditt namn nästa gång.
  Beträffande bostadsrätter. Om vi talar om Entré så har värdet på fastigheten f.n. sjunkit till ett mycket låg nivå. Hade det varit organiserat som bostadsrätter skulle innehavarna utöver minskat värde också fått ta ansvar för det 30 tal tomma lokaler som finns.
  Ett alternativ till bostadsrättsformen är äganderätt. Men – eftersom en stor del av t.ex. Entrés värde utgörs av annat än butikslokaler, som garage, allmänna utrymmen, rulltrappor o hissar mm så innebär ett sådant ägande ansvar för mer än de flesta är intresserade av. Hyresformen är bra ibland, även för bostäder.
  hlsn
  Anders Alm

  Gilla

 3. Ja, det var bara en tanke. Det finns företagare som vill hyra och det finns fastighetsägare som vill hyra ut men de tycks inte kunna nå varandra på grund av hyreskostnaden. Börjar en galleria eller köpcentrum få tomma lokaler är det en nedåtgående spiral kan vara omöjlig för både fasighetsägaren och företagaren att ta sig ur när internet numera är den största konkurrenten. Som hyresgäst sen femtio år verkar det som om fasighetsägarna inte riktigt hänger med i samhällsutvecklingen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s