”En korridor av skräp”

Vad gör man med ett nedlagt stort köpcentrum som ligger i ett läge där marken kan användas till något bättre. Borgmästaren i Charlotte, NC, USA, kallade köpcentret för ”a corridor of crap” och vill nu göra om köpcentret. Staden köper centret för att göra om det bland annat till bostäder. Se nyhetsreportage

Den 23 juli bestämde staden att köpa 80 acres av marken där Eastland Mall ligger för §13.2 miljoner. Eastland öppnade 1975 som en av Charlotte´s mest populära inköpsdestinationer. Men de stora hyresgästerna, dragarna som de kallas i Sverige flyttade och ägandet av fastigheten splittrades. Den sista delen som var öppen stängde för två år sedan.

Staden planerar att köpa nästan hela markområdet, från sju olika ägare. Staden har olika planer som ännu inte är specificerade. Urban Land Institute har skisserat en plan där en del av handeln behålls men den största delen fylls med bostadsbebyggelse. Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s