Missmood

Ett rulltrappspaket tar dig upp från Regeringsgatan till Malmskillnadsgatan

När den nya gallerian Mood i Stockholm lanserades så var det med begrepp som mjuka värden och sinnlig shopping enligt DN. Idag skriver DN (dock ej på nätet) att det är glest bland kunderna i Mood i Stockholm. Stämningen tycks alltså några månader efter öppnandet ha övergått i missmod.
Nu skall man inte döma ut projekt efter några månaders drift. Ändå är det svårt att förstå vad denna galleria skall fylla för funktion. Från företrädare för Citysamverkan i Stockholm har man tidigare sagt att Mood-gallerian kan skapa bättre flöde längs idag bortglömda bakgator mellan Hötorgscity och Stureplan.

Det är naturligtvis tvärtom. Denna galleria liksom alla andra bidrar till att dränera den viktigaste allmänna platsen , nämligen gatan. Nu har visserligen den stora rivningen av Nedre Norrmalm på 1960-talet gjort grovjobbet s a s. Men fotgängarna går hellre närmaste vägen mellan A och B i stället för att gå in i ett kvarter för att komma ut på samma gata lite längre bort efter att ha tagit sig upp genom ett rulltrappspaket. Man gör det även om man tvingas gå på utsidan av det kvarter där Moodgallerian ligger och precis som vanligt är det en lång intetsägande fasad utan gatuliv här.

Mood-gallerians utsida mot Mäster Samuelsgatan

Moodgallerian är det senaste tillskottet i Stockholms rad av köpcentra. Staden har europeiskt rekord i antal kvadratmeter köpcentrumyta per 1000 invånare. Den genomsnittliga ytan för 40 större städer i Europa är 382kvm/1000 inv. Stockholm har 879 kvm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s