Ljungby flyttar ut

Ljungby blev som jag tidigare skrivit hårt drabbat av varuhusexpansionen. Konsekvenserna av detta syns än idag med de storskaliga byggnaderna i centrum som avviker från den ursprungliga bebyggelsen. Konstnären Sven Ljungström protesterade mot denna förändring. Man undrar vara han skulle tänka idag när projektet Ljungbyporten nu börjar byggas. Det är Skanska som driver projektet med hyresgäster som Skokanonen, Audio Video, Citygross, DocMorris och Jysk. 16 000 kvm skall byggas.
Projektet är ett av många liknande där företag i enkla hallbyggnader läggs intill motorvägarna. Här finns hamburgerbarerer (3st) i drive-thru-format och annan lågprishandel i en tämligen ostrukturerad röra.

 

En tanke på “Ljungby flyttar ut”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s