Mobilias torg

Bilden är tagen från det nya parkeringshuset vid Mobilia. Man ser de gamla industribyggnaderna som nu skall inkorporeras i köpcentrum-miljön för att skapa den känsla av autenticitet som blir allt mer viktig. De gamla byggnaderna skall bilda fond för det torg som snart står klart. Här skall Mobilias ”mötesplats” vara. Ett torg som efterliknar andra torg i stadsmiljö. Skillnaden är att det inte blir en allmän plats – utan en privat sådan.
I bakgrunden ser man det höga Hiltonhotellet som ligger i nästa köpcentrumprojekt – Triangeln. Triangeln ägs av Vasakronan/AP fastigheter och utbyggnaden som nu sker äger rum på en tomt som ägs av NCC. Det troliga är att Vasakronan / AP fastigheter övertar NCCs projekt så snart det är klart eller åtminstone uthyrt till en övertygande grad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s