Om att skynda långsamt

Fredrik Kärrholm skriver på Svenska Dagbladets ledarblogg den 17 juni a propos att SVT visat Anders Wahlgrens film När Domus kom till stan. Jag har ju refererat till denna utomordentligt viktiga film flera gånger och nu kan den ses i ett svep på SVT play. Så här skriver Fredrik:

Samhällen behöver alltid utvecklas. Men det kan antingen ske genom centralstyrning och storskalig skrivbordsplanering, i praktiken med storföretag i samarbete med kommunpolitiker. Eller genom gradvis förändring som drivs underifrån av enskilda människor och lokala företag, med politiker som vid sidan av fokuserar på att skapa förutsättningar för utveckling snarare än att styra den.

Här är en länk till SVT Play och filmen. Den tar en timme, men vad skall du annars göra i sommarregnet?

En tanke på “Om att skynda långsamt”

  1. För den enklaste befattning krävs minst gymnasieutbildning – utom för ”yrket” politiker! Jag har i alla fall aldrig sett något om CV för att bli politiker. Min far (f. 1901) brukade säga: ”För att bli politiker krävs en stor trut och ett rymligt samvete.” Jag håller med honom i detta påstående, det gäller forfarande.
    Det som mest belymrar mig nu är, att vår fina stad med dess speciella historia förlorar sin specialitet samt att jag tycker synd om dagens handlare, för var skall de få alla kunder ifrån? Ingen kan få mig att tro, att kunder skall strömma till från hela södra Sverige.
    Ingegärd Lindgren-Myrberg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s