Små köpcentra avyttras

Enligt tidskriften Fastighetsvärlden vill franskägda Unibail-Rodamco bara satsa på de allra största köpcentrumen och vill därför sälja det 25.900 kvm stora köpcentrumet Nova Lund.
Nova Lund består av en galleriadel om nästan 20.000 kvm samt en fristående byggnad. Politikerna i Lund sade förra året nej till en utbyggnad om 7000 kvm.
Unibail-Rodamco äger idag bl.a. det stora Täby Centrum och skall bygga det jättelika Mall of Scandinavia i Solna. I Köpenhamn äger man Fisketorvet.
Nova Lund är alltså inte tillräckligt stort för Unibail-Rodamco som nu försöker sälja fler centra för att koncentrera sig på de riktigt stora.
I höst öppnar Emporia i Malmö och snart också Mobilias och Triangelns utbyggnader. Man kan tänka sig att Unibail-Rodamco inte villl hamna i den sitsen som ägaren till köpcentret Malmö Entré befinner sig i. Ägaren Commerz Real AG har försökt sälja men avstått då buden varit för låga. Under tiden töms centret. I mars hade man 30 tomma lokaler.

 

 

3 reaktioner till “Små köpcentra avyttras”

  1. Kristianstad är ingen storstad och har därför inget behov av stora handelscentra. Varje större handelscentrum, som till kommer, tar död på ett antal små mysiga och trevliga affärer i citykärnan, som vad beträffar Kristianstad, är så unik, att den INTE får förstöras. Vår historiska miljö är vi skyldiga att värna och bevara till kommande generationer.

    Gilla

  2. Ingegerd, tack för din kommentar. Få länder i Europa har som Sverige gjort sig av med så många enskilda arbetsställen i handeln. I början på 1950-talet hade Sverige 83 000 arbetsställen inom handeln. Omkring 1980 var tre fjärdedelar borta. Politikerna talade om ”utvecklingen” som en obeveklig kraft. Det är den inte. Vi kan fortfarande välja. Även politiker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s