En galleria som inte blir av – staden vinner

En galleria vid Slussen blir ej av. Den främsta orsaken till nedläggningsbeslutet kan man ana i DNs artikel. Det är att den planerade ytan halveras från tidigare tänkta 35 000 kvm. Gallerior och köpcentra är fastighetsprojekt och inget annat. Det handar inte i första hand om handel och service. En galleria med ”bara” en yta om ca 17 000 kvm kan inte konkurrera med de större anläggningarna och kan inte bli ett ställe som kan marknadsföras som en ny ”mötesplats”. Stockholmarna är att gratulera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s