Entré Malmö – 30 tomma lokaler

;

;

;

;

;

;

;

Fredagen den 11 maj 2012 återvände jag till Entré för att se hur det gått sen sist som var den 15 mars. Jag räknade då till 19 tomma lokaler. Nu uppskattade jag antalet till 30. Det verkar alltså inte gå särskilt bra.

Å andra sidan verkar det gå bra för butikerna på Östra Förstadsgatan. Åtminstone om jag får tro de fastighetsägare som hyr ut lokaler.

Entré Malmös tillkomst är något som är värt att gräva i. Redan på 1980-talet var Malmö Stad aktivt och tvingade till sig (exproprierade) fastigheter där Entré ligger. Sen följde rivningar och stora arealer låg tomma. Ungefär som kv Kaninen där Triangelns köpcentrum ligger idag. Den marken låg avriven i 17 år innan Folksam köpte. Kanske är det exemplet från Triangeln som förspeglade Malmö Stad. Man började tala om en ”entré till Malmö” när man kommer från norr. En annan idé var att man ville skapa en ”nod” här dvs något som drar och aktiverar gatorna mellan Caroli och Värnhem.

Nu visar det sig tydligen att de som bor i detta område är nöjda med de butiker de har i stor utsträckning och inte verkar känna någon längtan efter ytterligare en uppsättning kedjebutiker.

Köpcentret Entré är ingen entré till annat än till sig själv. Det är en stor koloss som ligger intill staden – utan samband.

2 reaktioner till “Entré Malmö – 30 tomma lokaler”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s