Förtätning i bostadscentra

Tecken finns på att även i Sverige börjar folk bli trötta på att åka till jättelika centra för sina inköp. ICAs mellanstora koncept Supermarket går allt bättre. Trots detta sker en kraftig utbyggnad av stora anläggningar. Vi är ju det land i Europa som är nästan allra bäst på köpcentrumyta per invånare.

Många mindre orter tappar handel och service. Det finns undantag. Det lilla Lödde Centrum som ligger på gångavstånd från Center Syd är ett privat ägt köpcentrum. De senaste åren har en tillbyggnad skett. Från början var det ca 8000 kvm och är nu ca 10 000. Löddeköpinge ligger i Kävlinge kommun (tillsammans med jättelika Center Syd). Löddeköpinge har ca 7000 invånare och är därmed ungefär lika stort som Skanör – Falsterbo. Vägen förbi Lödde Centrum förbinder huvudorten Kävlinge och Center Syd. Vägen har en årsmedeldygnstrafik om ca 4500.

 

Ny lokaler har skapats i byggnader som bildar en liten gränd utanför den äldre inomhusdelen.Men det största tillskottet är bostäder direkt i anslutning till centrumbyggnaden. Det skapar en förtätning i Löddeköpinge som annars är ett ganska typiskt villaområde.

Fördelen med lilla Lödde centrum är att det är bekvämt och överblickbart jämfört med röran i Center Syd som syns på den nedre bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s