MalmöLund-regionen – elva kommuner vill tala med gemensam röst

Ett meddelande på Malmö Stads hemsida daterat 30 april 2012, berättar att elva skånska kommuner kraftsamlar nu kring de strategiska utvecklingsfrågorna med ett gemsamt handlingsprogram för MalmöLund-regionen.
Tillsammans ska man ta tillvara sina intressen regionalt och nationellt, och nå samsyn kring avgörande framtidsfrågor. Det är Malmö, Lund, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge, Lomma, Kävlinge, Höör, Eslöv och Burlöv som tillsammans bildar MalmöLund-regionen.

Tre utvecklingsområden är prioriterade: fysisk planering och infrastruktur, arbetsmarknads- och utbildningsfrågor samt näringslivsfrågor.  Man ska också ta fram en strukturplan som ska fungera som riktmärke för framtida investeringar i regionen.

— När det gäller frågor som rör vår region är det viktigt att vi talar med en gemensam röst om våra utmaningar. Det gör oss starkare och bidrar till att befästa vår roll som tillväxtmotor i Skåne, sägerIlmar Reepalu(S), kommunstyrelsens ordförande. — När Malmö och Lund för fram gemensamma ståndpunkter så får det ökat genomslag, och det är särskilt viktigt på infrastrukturområdet. Kommungränserna är inte relevanta i människors vardag, därför måste vi även från politiken se att satsningar i våra närliggande kommuner även kommer Malmöborna till del, och vice versa, sägerKarolina Skog(MP), kommunalråd för framtidens trafik.

Det hela är ett bra initiativ och kan förhoppningsvis leda till att man för en djupare diskussion kommunerna sinsemellan innan stora köpcentra planeras vilka får konsekvenser inte bara för köpkraften i grannkommuner utan också har en stor inverkan på biltrafiken i Malmö Lundregionen.
Läs meddelandet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s