Triangelns köpcentrum snart klart -efter 24 år

Triangelns köpcentrum invigdes i september 1989.

Beslutet att bygga centret väckte en livlig debatt i Malmö. Men som dåvarande stadsbyggnadsdirektören Arne Källsbo sa: ” Om någon kommer till Malmö och vill investera 1 miljard i en avriven tomt mitt i stan som legat tom i 17 år – då säger man ja tack”. Det gjorde Malmö och Folksam investerade. Folksam sålde efter 9 år till fastighetsbolaget Gotic, som sedan sålde till nuvarande ägare Vasakronan. Under de år Folksam ägde centret förlorade man i snitt 100 miljoner kronor per år.

På baksidan av centret har sen invigningen funnits en markparkering som egentligen var tänkt som platsen för Malmös nya stadsbibliotek. Den borgerliga majoritet som kom till makten 1986 ändrade planerna och lade stadsbiblioteket där det nu ligger. Tomten på baksidan har NCC bytt till sig och bygger nu mer garage, ytterligare 12 000 kvm för ca 60 butiker samt bostäder. NCC investerar ca 1 miljard kronor. Även Vasakronan gör om i sin del av Triangeln och investerar ca 360 mkr och man kommer då tillsammans att ha ca 50 000 kvm handelsytor.Triangelns omdaning skall vara klar vid påsk 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s