SDS: Sätt ljuset på Malmös tjänsteföretag

I Sydsvenskan skriver Thomas Frostberg: Sätt ljuset på Malmös tjänsteföretag. Berättelsen om omvandlingen till Kunskapsstaden Malmö har satt sig i medvetandet så till den grad att den uppfattas som verklighet, trots att Handels- och tjänstestaden hade varit en mer sann beskrivning.

Vad som nu sker i Malmö är uppbyggnaden och utvidgning av ett antal stora köpcentra i Malmö där enbart Emporia beräknas få 2500 arbetsplatser. Trevligt för Malmös del kanske men för omkretskommunerna innebär dessa satsningar en dränering av köpkraft och möjlighet att skapa arbetstillfällen i den egna kommunen.

http://blogg.sydsvenskan.se/frostberg/2012/04/07/satt-ljuset-pa-malmos-tjansteforetag/trackback/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s