Entré och avbruten sorti

Det var det danska företaget TK Development som drev fram planen för köpcentret Entré. TK Development hade annars gjort sig känt för att bygga lågprisbutiker runt om i Sverige. År 2006 innan detaljplanen var klar så sålde man Entré till Commerz AG som är ett helägt dotterbolag till den tyska banken Commerzbank. Priset var 1,5 miljarder kronor. Entré invigdes i mars 2009. År 2010 ville Commerz sälja men drog sig tillbaka då de bud man fick var för låga. För de inblandade tycks det handla mer om sorti än entré.

Köpcentret bildar en tydlig markering sett från Malmös norra infart.
Kommer man från Östra Förstadsgatan så ligger Entré i änden av en återvändsgata och ett mörkt och livlöst torg. Det är å andra sidan inte meningen att torget skall användas. Inga verksamheter vänder ut mot denna plats. Allt skall ju som i alla köpcentra ske innan för väggarna. Här inne finns plats för 75 hyresgäster men den 5 mars 2012 kunde man räkna till 19 tomma lokaler i centret

Detta köpcentrum är det som handelsutredarna tror kommer att drabbas hårdast av den nya konkurrensen som nu skapas i Malmö (Mobilia, Emporia, Triangeln) . Frågan är om Entré behöver mer konkurrens. Under första halvåret 2011 gick 5 företag i konkurs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s